Вийдуть з першого разу: котлети з печінки від Євгена Клопотенка

Зазвичай, якщо мова заходить про котлети, уява одразу малює м’ясні із фаршу чи рублені, запечені в духовці або смажені на пательні. А ми пропонуємо внести різноманіття в щоденне меню та зробити їх з яловичої печінки. У нас вони вийшли соковиті всередині та з хрумкою скоринкою зовні, яка зберігається навіть, якщо котлетки полежать добу. Хоча є великі сумніви, що будуть залишки. Подавайте їх до картопляного пюре, зварених каш, макаронів, їжте з овочевими салатами чи просто покладіть на шматочок свіжого хліба – у вас вийде найсмачніший бутерброд. Нумо готувати!

Поради з приготування котлет з яловичої печінки

Нам потрібна яловича печінка, вона не така ніжна, як куряча, тому котлетки в процесі смаження не будуть розпливатися по пательні й добре триматимуть форму. Основне – добре очистьте печінку від плівки. Зачепіть пальцями один край та обережно тягніть, поки вона вся не зніметься. Не поспішайте, щоб на плівці не лишалися шматочки печінки. Якщо є судини, виріжте їх ножем, коли будете розрізати великий шмат на маленькі шматочки.

І ще один важливий момент – борошно додавайте невеличкими порціями та добре розмішуйте. Якщо всипите все одразу, у вас будуть грудочки, від яких не врятуватися навіть інтенсивним помішуванням. Тому не поспішайте. Коли замісите суміш, то одразу смажте, бо якщо вона пустить сік, то є велика ймовірність, що котлетки будуть розповзатися по пательні й в результаті ви отримаєте оладки.

Інгредієнти

500 г яловичої печінки
1 яйце 
1 середня цибуля  
150 г борошна  
50-70 мл соняшникової олії  для смаження
сіль та перець до смаку  

Котлети з печінки: покроковий рецепт

Крок 1

Очистьте 500 г яловичої печінки від плівок та зріжте судини. Дрібно порубайте ножем або подрібніть на м’ясорубці з крупною решіткою.

Крок 2

Цибулю потріть на крупній тертці та додайте до печінки. Вбийте яйце, посоліть та поперчіть до смаку. Перемішайте та поступово додавайте 150 г борошна. Ще раз добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися та не було грудочок.  

Крок 3

Розігрійте пательню з 50-70 мл соняшникової олії. Столовою ложкою викладайте печінкову суміш та смажте котлетки на середньому вогні з обох сторін до рум’яної корочки. Не робіть їх дуже товстими, щоб добре пропеклися. Та не закривайте кришкою, бо не буде хрусткої скоринки. Подавайте котлетки теплими до столу.

Готувати – це просто