Ідеальна вечеря без клопотів! Все нарізав, виклав і в духовку! Смачно і я не втомилась

Що приготувати на вечерю? Це питання виникає практично щодня. Сьогодні я пропоную запекти картоплю та м’ясо під сиром. Готується все максимально просто та швидко, а результат Вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 2 шт (500 гр)
  • картопля – 800 гр
  • цибуля – 2 шт
  • приправа для м’яса – 1 ч.л.
  • томатна паста – 1 ст.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • сир твердий – 200 гр
  • сіль за смаком
  • перець чорний – за смаком
  • прованські трави – 1 ч.л.
  • рослинна олія – 20 мл

Приготування:

Почнемо приготування смачної вечері із підготовки м’яса. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки. Розкладаємо їх на дошці, накриваємо харчовою плівкою або пакетом та відбиваємо з двох боків.

Усі шматочки м’яса перекладаємо в миску. Додаємо чайну ложку будь-якої приправи для м’яса (я поклала приправу для приготування птиці на вугіллі). Тепер сюди відправляємо одну столову ложку томатної пасти, добре перемішуємо і поки що відставляємо убік. Довго маринуватися м’ясу не потрібно.

Також нам потрібна картопля. Нарізаємо її на тонкі кружечки. Додаємо на смак сіль і чорний перець. Ідеально поєднуються з картоплею прованські трави, їх всипаємо чайну ложку. Вливаємо трохи олії і перемішуємо.

У форму для запікання першим шаром викладаємо картоплю. Потім на неї викладаємо шматочки м’яса.

Зверху обмазуємо майонезом.

Тепер викладаємо шар цибулі. Її нарізаємо на півкільця.

Засипаємо страву тертим сиром.

Накриваємо форму фольгою і ставимо в наперед розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Швидка, легка, смачна вечеря готова. Здавалося б, приготували страву із звичайних інгредієнтів, але вийшло дуже смачно та оригінально.