Маєте яблука, а Шарлотка набридла? Маю новий рецепт, який у моїй сімʼї люблять усі

Ділюсь з вами дуже вдалий рецептом яблучного рулета. Мені він значно більше подобається ніж шарлотка. Тут і консистенція ніжніша і крем є, який додає вологості. Загалом, щиро рекомендую.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 125 г;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • Вода – 4 ст. л.;
  • Яблука – 6 шт.;
  • Кориця – 1 ст. л.;
  • Сметана – 200 г;
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.;
  • Борошно – 125 р.

Приготування:

Нарізаємо яблука невеликими часточками, видаляємо насіння. Змішуємо яблучні часточки з корицею.

Змащуємо сковороду рясно олією, викладаємо на поверхню яблучні часточки. Обсмажуємо яблука на сильному вогні до м’якості та соку.

Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки висипаємо ванільний цукор, а в білки — сіль. Збиваємо білки міксером до білої пишної піни.

Поступово в білкову піну висипаємо 4 столові ложки цукру, збиваємо до пишної глянцевої маси. Паралельно перемішуємо яблука у сковороді, тушимо на середньому вогні.

Жовтки збиваємо, висипаємо в них залишки цукру. Після розчинення цукру у жовтках, вливаємо до них воду.

Застилаємо деко пергаментом, викладаємо на нього м’які яблучні часточки рівним шаром. З’єднуємо білки з жовтками, висипаємо в суміш розпушувач та борошно.

Замішуємо тісто без грудок, яке перекладаємо на яблучний шар.

Тісто має лягти на яблука рівним шаром.

Випікаємо бісквіт із начинкою в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Потім деко з бісквітом охолоджуємо 10 хвилин.

Накриваємо верхівку бісквіту пергаментом і перевертаємо на сітку. З яблучного шару пергамент знімаємо.

Згортаємо бісквіт у рулет начинкою та пергаментом усередину. Залишаємо рулет остигати. Змішуємо в мисці сметану із цукровою пудрою.

Розкручуємо рулет і змащуємо яблучний шар кремом.

Згортаємо бісквіт назад у рулет уже без пергаменту. Торці змащуємо кремом. Залишаємо рулет у холодильнику на пару годин.

Рекомендуємо посипати перед подачею рулет цукровою пудрою.