Як приготувати десерт із звичайної картоплі — солодко та бюджетно

З картоплі можна приготувати не лише звичайний гарнір. З коренеплоду виходить також дуже смачний та солодкий десерт. Спробуйте його приготувати, щоб розвіяти міф про кулінарні можливості картоплі. Будемо готувати чурос.

Інгредієнти

Для приготування вам потрібні наступні компоненти:

  • сира картопля —  400 г;
  • курячі яйця —  2 шт.;
  • цукор —  3 ст.л.;
  • олія;
  • цукрова пудра.

Як приготувати

Картоплю треба відварити в мундирі. Занурюйте її в окріп. Далі стандартні ії: охолодити, почистити від лушпиння та зробити пюре. Збивати картоплю блендером не треба.

Відділіть білок від жовтка. Саме жовток потрібно додати до пюре. Цю масу покладіть в кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірочки та видавіть чуроси у вигляді смужок.

Тепер треба обсмажити чуроси. Можете взяти каструльку чи глибоку сковороду та налити олії. Потрібна така кількість, щоб чуроси смажились у фритюрі. Обсмажте їх до золотистої скоринки. Викладіть на серветку, щоб забрати зайву олію. Потім посипте цукровою пудрою.