Як приготувати «пишні» пончики, які не вбирають олію

Пишні пончики з глазур’ю, посипані цукровою пудрою – ідеальний десерт.

Не кожна молода господиня зможе самостійно їх приготувати. Часто з’являються скарги на те, що дуже багато рослинної олії використовувалось під час приготування. В результаті цього пончики надто жирні.

Подробиці

Щоб приготувати ідеальні пончики, які не будуть вбирати багато рослинної  олії, треба враховувати деякі нюанси.

Складові

  • 200 мл теплого молока;
  • 100 мл теплої води;
  • сухі дріжджі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі та вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 4 склянки борошна.

Як приготувати пончики?

У теплій воді потрібно розчинити цукор та 10-11 г дріжджів. Суміш треба залишити хвилин на десять, поки на поверхні не з’явиться піна.

Тепле молоко треба змішати з олією, а потім всипати в ємність трішки борошна. Робити останню процедуру треба частинами.

Потім можна переходити до замішування тіста.

Після цього до суміші треба всипати сіль та борошно, розм’якшене вершкове масло.

Тісто треба добре замісити, а потім залишити на годину в теплому місці.

Наступний етап – тісто треба поділити на порційні шматочки, з яких формуються пончики. Однак не треба відправляти їх одразу смажитись.

Кульки з тіста потрібно близько 10 хвилин настоятись. Бажано при цьому вкрити тісто.

Після цього пончики треба обсмажити на рослинній олії з двох сторін.

Коли вони охолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадом.