Як зварити яйце, щоб білок «схопився», а жовток залишився рідким

Ідеальним вважається варене яйце, приготоване способом, який отримав назву «у мішечок».

Йдеться про середній стан між «не круто» і «круто».

Подробиці

Білок у такому випадку повністю згортається, набуває щільності і не є «сопливим», а ось жовток залишається рідким.

Така страва відрізняється гарними смаковими якостями. При цьому не виникає проблем із засвоюваністю організмом.

Саме так приготоване яйце використовується як інгредієнт для багатьох страв, наприклад для супу з локшиною. Яйце, виготовлене іншим способом, не підходить.

Однак проблема полягає в тому, що досягти ідеальної консистенції білка та жовтка, не знаючи всіх тонкощів, дуже складно.

Втім, існує лайфхак, що дозволяє без проблем та особливих зусиль створити саме потрібну страву.

У чому полягає хитрість

Сирі яйця, нещодавно взяті з холодильника, слід опустити в сотейник, у якому вода вже кипить.

Тільки при дотриманні цієї рекомендації білок встигне схопитися при збереженні м’якої консистенції жовтка.

Тривалість варіння яйця повинна становити за такого способу приготування близько шести хвилин.

Як тільки час минув, яйця слід відправити в ємність з крижаною водою.